Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да спра осветлението в купето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да спра осветлението в купето

Колеги,

Имам един много дразнещ проблем. От време на време една от индикациите за отворена врата нещо не работи като хората и в движение ми се светват лампите в купето, което нощно време е доста дразнещо. Предната мога да я спра, но не и задната . Въпроса ми е как да я отворя, за да сваля крушката. Напъвах, но не става. Вярвам че си има интелигентен начин да се направи, та ако някой може да сподели как, че не ми се иска да счупа лампата от напъване.
    Alfa Romeo 146 TS 1.4 '98 + ГИ Stefanelli

Абе аз не знам защо, но мойта лампа от зад като мина по някоя типична българска улица "без" дупки и от "гладкото" задната лампа ми изпада от самосебе си. Та не ми се е налагало да я махам, но мога да ти обясня спрямо това, това как изглежда механизма на закчване.

Та лампата е нещо като щивтове не знам как по точно да го опиша, но за да я извадиш според мен ще е най-лесно с две прави отверки да подпъхнеш от дългата страна (ако си представим, че е правоъгълник със страни а и б, като а>б страната а) и леко да натиснеш надолу с отверките.

Иначе на твое място бих намерил въпросната врата бих измислил друг варянт. То всъщност трябва да ти показва, коя е врата и може да изолираш датчика, защото осветлението в купето си е важно, особено зимата когато е къс деня.

Успех!!

П.С. Опитах се да го намера в упътването за колата, но за жалост няма никаква информация, явно според производителя за такива интервенции трябва сервиз
    Last edited by soldier; d.m.y г., 00:05.

Comment

Няма го защото ръководството което е снимано на PDF е за 145-ца.
      Иначе и моята си пада сама, така че аз имам обратния проблем, как да я задържа на тавана
      По-добре наистина открий причината на проблема, вместо да прецакваш работещата лампа..
      sigpic
      146 1.9 JTD, 99'

Comment

Ами вратата е ясна коя е, индикацията показва. Как тогава да се изолира прословутия датчик.

Comment

Ами махаш гумата,отвиваш го и най-вероятно ще откриеш и проблема.По принцип откачена букса,която свободно си се мандахерца вътре и дава на маса.
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Такъв проблем ставаше при мен на старата кола от копчетата на алармата, които бяха монтирани под предния и задния капак на колата, като се разцентроват и друсне по дупките в купето става купон, светка- гасне.

Alfa Romeo 145 1.3 Boxer, Fiat Uno 1.1 Fire, Fiat Ducato 2.5 D - Camping car

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Ами махаш гумата,отвиваш го и най-вероятно ще откриеш и проблема.По принцип откачена букса,която свободно си се мандахерца вътре и дава на маса.
              Дамм, ама на 146 датчика е в бравата. Външно няма нищо да откриеш. Лечението е смяна на бравата. Може би ще може и да се разглоби, но аз лично не посмях, капсулована е.

Vladmir, имай предвид че ако откачиш кабела към въпросния "датчик", проблемът ти ще изчезне, но няма да имаш реакция от алармата при отваряне на вратата, а и лампата няма да светва де

пс: Ние с тебе нали откачвахме предна дясна, тя ли е проблемната?
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение

Vladmir, имай предвид че ако откачиш кабела към въпросния "датчик", проблемът ти ще изчезне, но няма да имаш реакция от алармата при отваряне на вратата, а и лампата няма да светва де

пс: Ние с тебе нали откачвахме предна дясна, тя ли е проблемната?
                точно същата , но сега много ме дразни. Преди от време на време си работеше безпроблемно, но напоследък е ужас. Както беше написал колега по - горе, направо е като дискотека .

Ще се пробвам да махна крушката

Comment

Working...
                X